30. joulukuuta 2015

Pienet töppöset


Kuluvan vuoden toiseksi viimeisenä työnä valmistuivat 
Pienet töppöset-kirjan Nappi-saappaat joululahjaksi pienelle tytön tyllerölle.


Lankana näissä on Dropsin Lima.


         Huomenna saan vihdoin valmiiksi Joulukalenterivillasukat ja pääsen tekemään vuosikatsausta!
         
                Vuosi 2015 jää  pian taakse, mutta itselleni se on suonut paljon onnellisia hetkiä ja onnellisia päiviä, joten se jää muistoihin onnellisena vuotena!

Toivotan kaikille blogissa vieraileville Onnellista Uutta Vuotta 2016!
t. Rentukka
         

12. joulukuuta 2015

Loppuvuoden neuletöitä



 
Vajaa kolme viikkoa jäljellä Lankalaihista, joten vähitellen voi jo alkaa tehdä arvioita siitä, onko päästy lähellekään tavoitetta. Tein yhteenvedon tänä vuonna valmistuneista neuletöistäni ja kokosin niistä oman sivun tänne blogiin. Sivu avautuu myös klikkaamalla tästä: Valmistunnet 2015.

Vaikka koko ajan on ollut menossa joku neuletyö, olen pysytellyt pienissä neuletöissä eikä langankulutustakaan voida mitata kiloissa. Neulottujen metrien laskuri näyttää pian 6000 m.
Tavoitteeni oli varastossa olevien lankojen vähentäminen kolmella kilolla. Jämälankoja olen käyttänyt lähinnä sukkiin ja myssyihin. 

Parin vuoden takaista Novitan Kaikua, jota olin ostanut villapaitaa varten, käytin reilut 200 g palmikkoneuleponchoon. Ponchosta tulikin heti lempivaatteeni.


 
Poncho on mukavan kevyt ja sopivan lämmin. Villapaidoissa en oikein enää viihdy, vaan vaatteiden pitää olla mukavia ja joustavia.
 

 
Ponchon ohje löytyy Novitan kevät 2013 numerosta.
 
Ainakin kaksi erilaista adventtikalenteria näyttää olevan käynnissä, joissa neulotaan sukkia ohjeen mukaan ja sukkien pitäisi valmistua jouluksi. Osallistun niistä toiseen eli Missä neuloimme kerran-blogin Vyyhdin ja Neulistin villasukkakalenteriin.
 
 
Tässä ollaan vielä ihan alussa. Tänään en ole vielä päässyt neulomaan päivän raitaa, vaan pitää malttaa Lotto-arvontaan asti, vaikka tosin meillä ei tänään pääse edes katsomaan televisiota olohuoneen remontin vuoksi. Pitää sitten vaan soveltaa ohjetta tilanteen mukaan.
 
 
 
Lopuksi vielä Karvakuonon terveiset:
 - Uudessa sadetakissa on turvallista liikkua pimeälläkin : )
 
Hyvää huomista Lucianpäivää kaikille!
t. Rentukka