25. toukokuuta 2011

Uusia ja perinteisiä kädentaitoja

Kävimme tänään retkellä Nurmijärvellä Taaborinvuorella. Taaborin toimintaviikoilla oli mahdollisuus nähdä monipuolisesti perinnetyönäytöksiä ja käydä työpajoissa, joissa lapset pääsivät itse osallistumaan ja tekemään. Kiven hionta oli suosittua ja monet ostivat lisäksi kotiin viemisiksi marmorisen tai vuolukivisen kaulakorun. Hinnat oli pidetty kohtuullisina. Korvakorut ja halvimmat kaulakorut sai eurolla :)
Tutustuimme sepän pajaan,                      villan kehräämiseen ja langan valmistukseen. Työvälineet hämmästyttivät!
.
                                    Mattoakin jokainen pääsi kutomaan yhden raidan verran.

Taideopiskelijoiden vetämässä työpajassa tutustuttiin kierrätykseen ja jokainen teki oman rintamerkin pyöränkumista. 

Kaiken tämän lisäksi opettelimme kävelemään puujaloilla,  jotkut rakensivat majaa, kisattiin pussihyppelyssä, köydenvedossa ja tervapadassa. Metsään oli tehty satupolku, jonka varrella suoritettiin tehtäviä herättämättä taikuria. Mukana oli opiskelijoita eri oppilaitoksista.

Museoalueen ulkoilmanäyttömöllä pääsimme näkemään loistavan teatteriesityksen Kolmesta pienestä possusta, jotka kertoivat opettavaisia tarinoita, jotka perustuivat  kansansatuihin. Aikuisia näyttelijöiden oivalluksen naurattivat kovasti!

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen retkikohde!


3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuuloinen retki :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain ja siksi paikalle oli tullut bussilasteittain väkeä. Ainoa miinus tuleekin siitä, että joka paikkaan piti jonottaa.

    VastaaPoista
  3. Onpas mielenkiintoinen paikka! Mukava että tuollaisia vanhoja käsityötaitoja vielä esitellään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!