7. marraskuuta 2011

Viikkovinkki: Hae metsästä puolukanvarpuja

Viikolle 45 Nyt on aika- Kotilieden viikkovinkki on aivan ihana. Toteutin sen sunnuntaina kun kävimme kunnan ulkoilualueella, missä koira sai juosta vapaana ja minä pääsin toteuttamaan itseäni. Kaulassa kameralaukku, käsissä paperikassit, tarkoituksen kuvata ja kerätä sammaleita ja varpuja. Täytyy myöntää että olin melkoinen näky, mutta ei siellä onneksi muita näkynytkään.Keräsin upeita sammaleita ja puolukanvarpuja. Kotona otin esille viime vuotisista joulukukista saatuja koristeita (ammatista johtuva luontaisetu!) ja rakensin kaksi asetelmaa! Kuvauksen jälkeen vien ne ulos, etteivät kuiva ennen aikojaan.


Muunkinlaista saalista löytyi vielä. Uskomatonta kyllä, suppilovahveroita löytyi ihan mukavasti, ja kun kerroin sienistä töissä, kuulin etten ollut ollenkaan ainoa sienestäjä tänä viikonloppuna.

Viikkovinkissä kehotetaan myös tekemään ensimmäisiä jouluherkkuja. Tulkitsin sen niin, että ulkovalot voi jo laittaa paikoilleen. Risukello on tämän vuotinen hankinta Kuortin ABC:ltä. Ympärille led-valot ja illalla koko viherhuone on kauniisti valaistu.Oli rauhoittavaa kulkea metsässä, kun lauantai meni Helsingin Messukeskuksen vilinässä. Samaan aikaan Ski Expon kanssa sattui tänä vuonna olemaan Digi Expo- messut, niin että nähtävää oli paljon. Miesväki suunnittelee hiihtomatkaa tammikuussa. Itse en pysty siihen aikaan ottamaan lomaa, joten toisen kerran sitten. Sniif!


1 kommentti:

  1. Apua, miten joulu taas lähenee! Pidän kovasti joulussa, mutta siihen liittyy myös kaikenlaista suorittamista.

    Pitsi-Addeissa on pidempi ja terävämpi kärki, joten pitsineuleiden silmukoiden yhteen neulominen sujuu helpommin. Olen itse kovin tykästynyt niihin. JOs on Tallinnaan menoa, niin Karnaluksista saa pienempiä kokoja edullisesti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!