12. helmikuuta 2012

Highland Tweed pipoSyksyisen Mikkelissä vietetyn ostospäivän hankintoja oli tämä Regian Highland Tweed-lanka. Lankakaupassa oli tästä langasta neulottu myssy, jota katselin ihaillen. Kun kokeilin sitä päähäni, lanka ei kutittanut yhtään. Ja kun tämä myssy vielä istui harvinaisen hyvin päähäni, ostin kokeeksi yhden kerän. Lanka sisältää 54 % superwash villaa, 28 % viskoosia ja 18 % polyamidia. Käytin 3,5 mm pyöröpuikkoa, en tuota kuvassa olevaa.Sain mukaani myös ohjeen, jolla myssy oli tehny. Ohje oli saksankielinen, mutta jotenkin sain sen tulkittua Ullan suomi-saksa neulesanaston avulla. Palmikosta oli selkeä piirretty neuleohje.
 Tein ensimmäistä myssystä isommalla 56 - 58 cm päänympäryksellä. Siitä tuli minulle vähän liian iso, mutta lankaa on vielä toiseenkin myssyyn ja aion tehdä  vähän pienemmän itselleni. Resori kannattaa varmaan neuloa  pienemmillä puikoillakin, niin ettei se aikaa myöten venähdä.

Ylimmässä kuvassa olevasta pyöröpuikosta aioin vielä kertoa. Neuloin nimittäin sillä huppukauluria ja ykskaks yllättäin havaitsin että silmukat alkoivat tipahdella. Puikkopää oli irronnut siimasta enkä saanut sitä millään ilvellä takaisin paikoilleen! Aika heikko esitys :((

7 kommenttia:

 1. Kauniin värinen lanka. Sopii todella hyvin myssyyn.

  t. Sny

  VastaaPoista
 2. Mä oon luvannut neuloa miehelleni myssyn, mutten ole vielä keksinyt, että millaisen, toi on tosi kivan näköinen, siitä vois ottaa ideaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihaillen myssyä ja muita kädentaitojasi katselen. Kaunista, lämmittävää, suloista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!