3. huhtikuuta 2012

Lentävät pääsiäistiput

Lähetin viime keväänä Salaiselle Neuleystävälleni Unelmikolle pääsiäisen aikaan pellavakankaisia tipuja. Pääsiäistipujen ohjeen olen löytänyt Ingelise-lehdestä (nro 3/2004),
 ja ajattelin muuntaa sitä tänä vuonna niin, että se olisi sopinut oppilastyöksi.   Olin ajatellut käyttää pellavan sijaan huopaa, mutta kun kokeilin ommella sitä moninkertaisena, huomasin että neula ei mene kunnolla läpi, joten tänäkään vuonna ei  luokassa ommella pääsiäistipuja !
Tähän tipuun tarvitset vähän pellavakankasta, joista leikataan 2 x tipun vartalo ja 4 x siipeä, valkoista huopaa, josta leikataan puolikas muna, jonka alareunaan tulee lovet, sekä vähän punaista huopaa nokkaan ja helttaan. Väliin laitoin vanulevyä, mutta muukin täyte käy.
Ensin kannattaa kiinnttää nokka ja ommella silmät (muliinilangalla tms.) 
Yhdistin kaikki osat etupistoilla. Etupistoilla voi ommella yhden tai kaksi kierrosta.Laitoin viikonloppuna vähän pääsiäiskoristeita ja pajunkissoja meidän katetulle terassille.
Yhtään virpomisoksaa en saanut, kun ei oltu kotonakaan, joten itse laitoin höyhenet oksiin!
Auringon paisteessa keltaiset höyhenet ihan hehkuvattavat kevään tuloa 
(vaikka meille satoi taas lumi maahan)!!
4 kommenttia:

 1. Söpöset tiput.
  Pitää tallettaa muistiin, jotta joskus voisi itsekin tehdä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt joillakin blogeja, jonne kerätään muistiin ideoita. Blogeissa näkee usein hyviä juttuja, joita tekee mieli kokeilla, mutta sitten unohtaa missä ne oli...

   Poista
 2. Hauska ja vähän erilainen tipunen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!