Rahkajälkiruoka tuoreista marjoista maistuu sata kertaa paremmalta,
kun se tarjoillaan kauniista astiasta, vai kumman sinä näistä valitset?
Kesän ensimmäisistä mansikoita juhannuksena tehty jälkkäri sai paljon kiitosta.
Alkuperäinen ohje on Kotilieden reseptisivuilta.
Tykkään tästä kuvasta ja annoksesta tosi paljon.
Samat raaka-aineet muuten, paitsi mansikka vaihtui mustikaksi.
ja tarjoiluastiana vähän arkisempi Iittalon Origo kulho.
Ihan yhtä hyvältä maistui tämäkin! Syötiin Puuha-Peten kanssa kahdestaan...
Rahkajälkiruoka 4:lle
maustettua rahkaa 200g
kermaviiliä kevyt 6 % 200 g
mansikoita tai mustikoita n. 2 dl
hienoa sokeria 1 - 2 tl
vaniljasokeria 1 tl
pinnalle mantelilastuja ja suklaaruohetta
Helppo tehdä!
Kevyempikin kuin perinteisesti kermasta tehty rahka.
Olen jo keittänyt mehuja ensi talveksi, vaikkei meillä oikein ole säilytystilaakaan.
Pakastin on autotallissa, joka nyt puretaan. Sille pitäsi löytää uusi paikka tai ratkaista kylmäsäilytys jollain muulla tavalla.
Eilen kävimme Hyvinkäällä Asuntomessuilla tutkimassa, millaisia kylmäsäilytystiloja uusissa taloissa nykypäivänä on. Repullinen esitteitä lähti mukaan ja unelma kokonaan uudesta keittiöstä alkoi elää!
Tällä hetkellä ilman kosteusprosentti lähentelee 90 % .
Trooppista päivän jatkoa!
t. Rentukka
Juu, kosteusprosentti on kyllä kova tähän vuodenaikaan ja tässä lämmössä, minulla silti alle 80, miehen talossa oli ollut 95 ja oli lämmittänyt uunia ihan vaan kuivatakseen taloa, pianhan siinä jo tapetit tippuu!
VastaaPoistaalempi kattaus on minun mieleeni:)) kosteutta piisaa täälläkin, ulkona pyykit ei kuivu, ei, täytyy lämmittää saunaa niitäkin varten.
VastaaPoista