16. kesäkuuta 2014

Pieni laatikkoviljelmä

 
Epävakaa sää näyttäisi jatkuvan juhannuksen yli. Tosin juuri naapurin kanssa todettiin, että ollaan palattu entisaikojen juhannussäihin. Silloinkin aina teltat ja makuupussit vettyiväit sateessa. Enää ei leirintäalueiden juhannusjuhlat ole meitä varten, hyvä jos ulkona tarkenee grillata saati syödä!
 
 
 
 Syömisestä puheenollen, kylvin tänään salaattia tällaiseen laatikkoon. Meillä on kyllä kasvimaakin, mutta kun perkaaminen jäi ja jäi, kylvin sinne viimein eilen kesäkukkia. Mutta kuinka ollakaan, Karvakuono oli siellä hetken päästä kaivamassa siemeniä yltä päältä mullassa. Tähän laatikkoon sillä ei ole mitään asiaa!  
                 
 
Salaattilaatikko on muutenkin kätevä, sen voi siirtää aurinkoiseen paikkaan tai tarvittaessa katokseen pois sateesta. Ja sopii pieneen tilaan, vaikkapa parvekkeelle. Tämä idea on ollut Plantagen magazinessa viime vuonna. Laitoin pohjalle suodatinkankaan, niin alusta pysyy siistimpänä.
 

 
Muutakin satoa on luvassa. Ainakin luumupuuhun on ilmestynyt aika kivasti raakileita.
 Omenapuut meillä jäi keväällä ruiskuttamatta ja tietysti niihin on päässyt joku tuholainen. Yhdessä viime vuotisessa puutarhalehdessä ehdotettiin kokeilemaan ferromoni-pyydystä. Mietin, kannattaisiko sellaisia tilata. Onko kenelläkään kokemuksia?
 
 
 
Siperian kurjenmiekkoihin aukesi ensimmäiset kukat tänään.
On ne vaan uljaan näköisiä!
 
 
                                       
       Olen kokeillut tässä lyhdyssä vuosittain eri kasveja vaihtelevalla menestyksellä. Nyt on vuorossa   Vesiputous-niminen kasvi, joka näyttäisi viihtyvän hyvin.


 
 
         Harmi, että meillä alkaa juhannusruusun kukinta olla ohi (kuva on pari vuotta vanha). 
                  Ehkä siitä sentään vielä muutaman oksan saa leikattua juhannuspöydän koristeeksi.   

         
Iloista juhannusviikkoa sateista huolimatta!
t. Rentukka

2 kommenttia:

  1. no nyt se selvis mikä miekka se tuolta miun kukkapenkistä pilkistää. se on justiinsa tommonen siperian miekka. kiitos tästä vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vielä ennättää kun ilmatkin on tosi viileät. Kätevä tuo laatikko viljely. Hyvää juhannusta ja parempia ilmoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!