20. tammikuuta 2011

Puikot huilaamaan

Juuri kun pääsin hyvään vauhtiin neulomisessa ja päässä pyöri aina vaan uusia ideoita, mitä seuraavaksi tekisin, on pakko pistää puikot huilaamaan. Niska-hartiasäryn vielä kestää, öisin puutuvat kädetkin menettelee, mutta ranteiden vihlominen ja sormien jäykkyys olivat lopullinen niitti. Pakko lopettaa neulominen vähäksi aikaa ja siirtyä ompelutöihin vaihteeksi. Lankavarastoni pieneni kuitenkin yli kilometrillä uudesta vuodesta. On sekin sentään jotain!!

Viimeksi valmistuivat kivat kaulurit, jotka ovat niin nopeita ja helppoja tehdä, että sopivat aivan aloitteliville neulojillekin. Loin ensimmäiseen 16 silmukkaa, toiseen 25 silmukkaa. Päättelin silmukat, kun kappale oli n. 45 cm pitkä, ja ompelin päät lomittain yhteen.


A neckwarmer, quick and easy to knit. 

This is made of Sandnes Garn Easy (1 ½ balls)

Pojalleni neuloin uuden pipon. Tällä kertaa hän pyysi sellaista, josta voi kääntää reunan ylös. Lankatoiveena oli tumma, kutittamaton lanka. Valitsin Novitan Luxus Alpacan ja väriksi (yllättäin) harmaan. Pipoa ei ole vielä päästy kokeilemaan käyttäjänsä päähän, mutta minusta myssy tuntui mukavan pehmeältä ja lämpimältä päässä. Jos haluaa, reunan voi kääntää kaksikin kertaa. Valmis myssy on 30 cm pitkä ja siinä on 4 x 32 s. Aloin kavennuksen kun olin tehnyt 25 cm.A basic ribbed hat for my son.

Tänään tein koiran kanssa lenkin potkukelkkaillen. Koira juoksi nätisti vieressä ja minäkin hengästyin oikein kunnolla. Toivottavasti täällä ei ehditä heti hiekoittaa kävelyteitä, niin voitais mennä uudelleen. Oli tosi kivaa!

1 kommentti:

  1. Kivat kaulurit ja pipo! Ihana varmasti päästä potkuttelemaan. Se riemu on kaupungeissa valitettavan usein hankalaa, kun sitä hiekkaa tosiaankin kylvetään lähes joka paikkaan. Toivottavasti pääsette potkuttelemaan jatkossakin vielä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!