30. maaliskuuta 2011

Viikonloppuna käsityömessuilla Turussa

Turun messukeskuksessa oli viime viikonloppuna käsityö- ja antiikkimessut. Lähdin messuille hakemaan uusia ideoita ja toivoin löytäväni lankavarastooni uusia inspiroivia keväisiä lankoja. Lankaostokseni jäivät vain neljään kerään, koska lankaosastoja oli tosi vähän. Osastoja, joilla kaupattiin valmiita tuotteita, oli eniten. Ihania vaatteita, koruja, keramiikkaa, seinätekstiilejä ym. Suosittu artikkeli näytti olevan myös trikoinen matonkude sekä ontelokude.

Ostin itselleni työvaatteeksi pellavamekon, jonka tuoteselosteessa on joutsenlippu. Osasin olla alkuperän suhteen tarkkana, koska Naisten Joulumessuilla huomasin, että kotimainen voi myös tarkoittaa vain osittain "kotimaista".

Hankin myös uudet ergonomiset kangassakset. Niihin olen oikein tyytyväinen. Sain  vinkin Käsityökeskuksen osastolta matonkuteitten käyttöstä tyynyissä, koruissa ja seinätekstiileissä. Millähän nimellä tätä tekniikka kutsutaan?


Kollasintekniikka ei ole vieläkään hallussa. Tässä ei tarvita erityisiä taitoja, vain napin painallus!

5 kommenttia:

 1. Olisi kiva mennä joskus keväällä käsityömessuille. Olen aina ollut marraskuussa ja silloin on jotenkin se joulu niin ajankohtainen. Keväällä on varmaan valikoima ihan erilainen.

  VastaaPoista
 2. Ihan erilainen meininki kuin joulumessuilla! Ei mitään hirveetä ostohysteriaa, vaan osastoilla sai rauhassa rupatella ja hypistellä. Antiikkipuolella olisi voinut viettää koko päivän vain ihaillen kauniita esineitä mm. lasia ja Arabian astioita.

  VastaaPoista
 3. vai keväisiä lankoja, täytyypi kirjata toive muistikirjaan, kuin joulupukki ikään...
  Itsekin joskus haluaisin jossain messuilla käydä, ei vaan oikein tule lähdettyä.
  Aurinkoista kevättä ja muista olla varovainen näin aprillipäivänä, ettet tule huijatuksi

  VastaaPoista
 4. edellisen kommentin anonyyminä lähetti Salainen neuleystäväsi :D

  VastaaPoista
 5. Arvasin, että se olit sinä SNY! Olin muutaman kerran tosi lähellä tulla huijatuksi ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!