12. heinäkuuta 2011

Tyynyn uusi elämä

Sain viime tipassa peruutuspaikan tilkkutyökurssille, jonka teemana oli vanhojen tekstiilien uusi elämä. Yritin pakata mukaan uusiokäyttöön sopivaa materiaalia, mummon pitsiliinoja, pyyhkeitä, pitsillä koristeltuja tyynyliinoja ja pöytäliinoja. Jotkut kurssilaiset olivat keränneet vuosien varrella erilaisia käsitöitä kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Aivan mahtavia löytöjä olivat tehneet!

Ensimmäisenä pyörittelin rispaantunutta ristipistotyötä. Se oli joskus ollut  tyynyssä, joka oli jossain vaiheessa hylätty ja  laitettu toisen tyynyn sisään. Anoppini oli antanut tyynyn tyttärelleni kauan sitten ja nyt minä  ratkoin sen auki ja ristipistotyö tuli esiin!Harsin nurjalle kukan väreihin sopivan kankaanpalan.Kiinnitin työn vanhaan pyyhkeeseen suoralla ompeleella,ja leikkasin ompeleen vierestä keskustan pois, niin että kirjonta tulee esiin.

Seuraavaksi ompelin tiheää siksakkia suoran ompeleen ja leikatun reunan päälle.

Lopuksi tikkasin työtä kuvioiden reunasta ja keskustasta rikkoutuneen kankaan päältä.

Kun vielä löydän sopivan kankaan taustaksi, ompelen tyynyn valmiiksi ja tyyny saa uuden ehomman elämän!


Tässä kuvaamani sisilisko, jonka viimeksi unohdin ladata. Kiitos kaikille kommenteista!


4 kommenttia:

  1. Todella kaunis tyyny tulossa. Nuo vanhat käsityöt ovat niin ihania, kun oikeasti itsekin tietää paljonko vaivaa tuollaisen tekemiseen alkujaan on mennyt niin osaa antaa arvoa niille ja mielellään näkee vaivaa myös niiden kunnostamiseen =)

    VastaaPoista
  2. Tuollaiset työt on upeita. Näin saadaan työt uudelleen käyttöön. sisilisko näyttää siltä, että sillä on masu täynnä!

    VastaaPoista
  3. Olen samaa mieltä edellisten kanssa, kaunis vanha työ saa kauniin uuden ulkomuodon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!