29. heinäkuuta 2011

Kahden asunnon loukussa

On se kumma, miten vähällä ihminen tulee toimeen kesällä. Samat vaatteet kelpaavat monta päivää, uiminen korvaa lämpimän suihkun, kahden ihmisen päivän tiskin jaksaa hyvin pestä käsin eikä kaupassa tarvitse käydä joka päivä tai edes joka toinen.

Paitsi että...  vaikka tänne on raahattu kuormakaupalla lankoja, neulelehtiä ja -kirjoja, pusseja ja purnukoita, niin juuri NE puikot tai SE lanka, jota tarvitsisi on tietysti lähes 2 tunnin ja venematkan päässä!

Ja nyt vielä huomasin, että olen unohtanut kotiin valokuvien siirtoon tarvittavan piuhan, joten neulekuvat on pakko ensi viikkoon :(

Tilkkutyökurssin innoittamana olen päättänyt, että alan heti kun pääsen ompelukoneen ääreen, ommella Raidan lopputyötä!! Täällä sitä en kuitenkaan pääse aloittamaan, koska kaikki tilkkutyötarvikkeet ovat kotona ja lomakin on pian loppu. Mutta suunnittelua pystyy kyllä tekemään (iltaisin kun uni ei meinaa tulla).  Alkuperäinen ideahan oli ommella meille oma


Meidän lipputangon paikka herätti aluksi vähän ihmettelyä, kun se on porattu niin näkyvälle paikalle rantakallioon. Tanko tuotiin saareen moottoriveneellä! Siinä sitä olisi ollut ihmeteltävää, mutta en itse ollut näkemässä. Lipputanko seisokoon tukevasti paikoillaan.

Enää en oikein innostu viirin tekemisestä, ja pengoin mielessäni kangasvarastoni. Olen ostanut Marimekon ystävämyynnistä joskus tilkkutyökangaspaketin. Luulen, että voisin alkaa ommella niistä tilkkutyön pohjaa. Ja muitakin ideoita on mielessä, kunhan vaan pääsen levittämään kankaat esille!! Siitä ei kyllä meidän Puuha-Pete tykkää. Sillä aikaa kun olin kurssilla, hän oli siivonnut koko talon!! Pessyt ikkunat ja lattiat ja kaikki! Minun oli luvattava pitää tavarani paremmassa järjestyksessä.. ;)
5 kommenttia:

 1. Hei minulla oli sama ongelma langat ja puikot kun halusin mukaan männikölle lomani alettua, latasin kaikki Anttilan isoon muovipussiin ja toin sitten loman lopussa takaisin. Nyt kun kävimme Anttilan alessa siellä oli näitä kannellisiä pajukorjea, kangasvuorisena, eri kokoja ja tosi halvalle, ostin sopivan(vähän liian pieni kaikille langoille, mihestä sopiva)tämä kori on helppo pakata auton takapenkille tai konttiin. Ratkesi ainakin minulla ongelma, tungin puikot sisään vain. toivottavasti sait idean tästä :)

  VastaaPoista
 2. Jos minulla olisi mökki voisin kuvitella, että olisin samanlainen. Pitäisi ompelukoneesta alkaen viedä kaikki sinne. Kun ei koskaan tiedä mitä tarvitsee...

  VastaaPoista
 3. Minä luulen, että minulle kävisi myös niin että langat ja puikot olisi aina väärässä paikassa mikäli meillä olisi mökki:)

  VastaaPoista
 4. Onneks meillä tää talo on sen verran mettän ja pellon keskellä ja jokikin on mukavasti vieressä, ettei erillistä kesämökkiä tarvii. Olis se kauhee raijaaminen käsityötarpeista mökille, huh!

  VastaaPoista
 5. Maiju: Kuullostaa hyvältä idealta, inhoan itsekin muovipusseja. Koriin saisi kaiken myös näppärästi piiloon.
  Auli ja Lila: Sepä se, kaikki eivät ole niin hyviä organisoimaan ;)
  Sarsa: Joitakin onnistaa, tuohon pitää pyrkiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!