1. syyskuuta 2011

Juliet jakku SandnesGarnin Alfasta

Hirvittävän kiireinen ja stressaava päivä takana. Tiedän, että asiat pyörivät päässä vielä pitkään, mutta oikeastaan olen aika tyytyväisellä mielellä, vaikkei kaikki mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. [huokaisee syvään] Huomenna kuulee...

Ei mennyt tässä neuletyössäkään kaikki ihan suunnitelmien mukaan. Aivan ihana malli on nimeltään Juliet, ja löysin sen Ravelryn kautta. Langan valinta ei ihan osunut kohdalleen, tai sitten olisi pitänyt tehdä vieläkin vähemmällä silmukkamäärällä. Jakusta tuli kaunis, mutta väljä. Sandnes Garnin Alfa on 85 % villaa ja 15 % mohairia, joten onhan se ihanan pehmeä, mutta varmaan myös aika lämmin. Lankaa kului kaikki varaamani 11 kerää ja kun kerässä on 60 metriä, jakku painaa 660 g, siis aika paljon. Kaiken lisäksi napitus on ruma :( .   Jotain täytyy kehitellä. Ideoita!!??


Helma on kellomainen. Ihan mukavan näköinen päälläkin.
Jakku neulottiin ylhäältä alas pyöröpuikolla nro 7 yhtenä kappaleena.Tässä tämä ongelmakohta! Miten tehdä nappilenksuista nätimmät?
Olisiko puiset napit paremmat? Entä metallikiinnittimet norjalaistyyliin?

2 kommenttia:

  1. Itse olen joskus tehnyt etureunan niin, että olen virkannut kiinteitä silmukoita etureunan silmukoihin ja nappilenksujen kohdalle ketjusilmukoita ja sitten vielä yhden kiinteäsilmukkakerroksen niin, että kiinteät tulee ketjusilmukkaketjuun ja mun mielestä siitä tuli aika nätti. Vaatiin kyllä kokeilua ja säätöä. Toivottavasti huominen päiväsi on vähemmän stressaava! Ja sit onkin jo viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Aulin vinkki saattaisi onnistua tässä hyvin. Kokeilen!
    Olen taas tehnyt (näppäin)virheen: painoa on 550g ja lankaa kului 660 metriä..
    Tulin juuri ihanasta kasvo-hoidosta. Otsarypyt silenivät ainakin hetkeksi :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!