26. syyskuuta 2011

Kylmenevien aamujen varalle

Sopivasti ilmojen viiletessä  olen saanut valmiiksi kynsikkäät (KyJy 15) ja sukat (Kyjy 11). Molemmissa lankana on Novitan Nalle. Kynsikkäitten lanka löytyi omasta varastosta, mutta sukat olen neulonut Zeldan värjäämästä ihanasta sini-mustasta langasta.


Lankaa kului tarkalleen 50 g. Palmikkokuvio on ns. valepalmikkoa, eli kolmen oikean silmukan ryhmästä reunimmainen silmukka nostetaan 2 silmukan yli. Seuraavalla kerroksella tehdään langankierto, mistä syntyy kuviossa näkyvä reikä. Ohjeen löysin kirjasta Tyyliä puikoille.Tämä sukkamalli on kirjasta Sock Yarn One-Skeinn Wonders. Mallin nimi on Eyelet and feather socks. Suunnittelija on Ann McClure.
Varmuuden vuoksi neuloin sukan kärjen yksivärisellä mustalla, koska aloin epäillä riittääkö lanka.
Olisi se riittänytkin, mutta musta kärki sopii sukkiin aika kivasti.

Piha alkaa näyttää oudon tyhjältä. On siellä kuitenkin vielä jotain kukkivaakin.
Alkukesästä istutin vanhaan puiseen perunalaatikkoon kokeeksi Kanarian krassin siemeniä. Köynnös kasvoi todella vähällä hoidolla ja se alkoi kukkia vasta reilu viikko sitten. Kukat ovat aika vaatimattomia, mutta pirteän keltaisia.

Mukavaa ja energistä viikonjatkoa lukijoilleni!

3 kommenttia:

 1. Söpöt sukat ja kämmekkäät/kynsikkäät:) Mä oon niin ihastunut noihin valepalmikoihin, kun ei tartte urheilla sen apupuikon kanssa eikä tartte kamalasti myöskään mitään mallikaavioita katsella :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat neuleet.

  Minullakin oli joskus tuota Kanarian krassia, mutta se kasvoi alkukesästä ja kirvat valtasivat sen...

  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat kämmekkäät:)
  Joskus koitin siemenestä kanarian krassia kans, mut eipä kestänyt ulos astikaan, kun se oli jo jonkin ötökän käsittelyssä:(
  Hienosti sinulla se kasvanut:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!