29. elokuuta 2011

Kuin sillit suolassa

Päästiin käymään Turussa lauantaina niin kuin olimme suunnitelleetkin. Oli aivan mahtava päivä, vaikken nappikauppaan päässytkään!




Aurajoen rannoilla seisoi parkissa ihan käsittämättömän suuria purjeveneitä. Ennen puoltapäivää veneitä pääsi vielä hyvin katselemaan, mutta iltapäivällä väkeä oli liikkeellä jo niin paljon että kuljettiin kuin sillit suolassa.  Kertokoot kuvat puolestaan, ja näiden kuvien mukana terveiset erityisesti Kemiin!
















Katso  upeita kuvia Tall Ship Regatasta Lilianna Lehdokin blogissa.

25. elokuuta 2011

Liivi Puro Batikista



KyJy nro 17 valmistui ja on järjestyksessä neljäs valmistunut. Aloitettuja töitä on siis vielä 20 odottamassa!  Tämä liivi on ruotsalaisen Kreativ Stickning lehden kesänumerosta.
Valitsin langaksi marketin alekorista löytämäni Puro Batikin, joka on 100% akryylia. Lanka näytti kivan väriseltä, enkä tullut ajatelleeksi, miten langan raidoitus vaikuttaisi tässä mallissa, joka neulottiin kaksinkertaisella langalla.



 Takakappaleesta tuli hyvännäköinen, kun sain lankojen värinvaihdot osumaan kohdalleen.
Mutta etukappaleissa raidoituksen kanssa tulikin ongelmia. Kokeilin ensin samalla tavalla kuin takakappaleessa, mutta raidoista tuli leveitä eikä se näyttänyt hyvältä. Lopulta annoin värien sekoittua vapaasti ja lopputulos  näyttää meleeratulta. Harmittaa etten sittenkin valinnut yksiväristä puuvillalankaa. Napit puuttuvat vielä. Yksi violetti nappi minulla oli, ja  yritän löytää samantapaiset, kunhan pääsen nappikauppaan.

Ollaan menossa Turkuun lauantaina. Toivottavasti löydän napit sieltä. Jos nyt pääsen lähtemään yleensä ollenkaan; kurkku on kipeä ja kuumalla viinimarjamehulla yritän voittaa pienen flunssan alun.
Luvassa on lämmin elokuun viimeinen viikonloppu, toivottavasti! 


23. elokuuta 2011

Kaappien kätköistä: Ensimmäiset lapaseni

Muutama viikko sitten Lila esitteli blogissaan Lilan Luomukset nuoruusaikaisia neuletöitään. Minusta idea oli kiva ja päätin lähteä penkomaan kaappejani. Äitini on laittanut  kauan sitten talteen ensimmäiset omatekoiset lapaseni, tai tumput kuten meilläpäin niitä kutsuttiin. Taisin olla silloin jo oppikoulussa? Yhtään en muista... mutta en oikein usko että kansakoulussa olisin saanut muuta valmiiksi kuin nippa nappa pannulapun!






 Lapaset on tehty kahdella puikolla aina oikein- neuletta ja sivusaumat on ommeltu yhteen. Lapasista on tullut ihan eri kokoiset, niin kuin myöhemmin olen todennut monelle muullekin aloittelijalle käyvän. Toisessa lapasessa alkaa tehdä kireämpää ja tasaisempaa.




Joustinneuleessa silmukat ovat kuitenkin oikeassa järjestyksessä ;)


Harjoittelu on ilmeisesti tuottanut tulosta myöhemmin. Sain kerran yhdeltä opettamaltani luokalta Hymypatsaan tunnustuksena neulomisen opetuksesta. Olen aika ylpeä tästä!!




Tänä vuonna minä en opeta ollenkaan tekstiilitöitä,  
Mutta sain ekaluokan!!

Mihin suuntaan ympyrä piirretään?  Vastapäivään.

Väkisin meinaan lähteä oikealle eli myötäpäivään. Ei muuta kuin harjoittelemaan.


Kuva on Pikkumetsän Aapisen harjoitusvihkosta.



20. elokuuta 2011

Ympyröitä ja pyöryröitä

Olen saanut valmiiksi kaksi pyöreää mattoa:
KyJy 23: Virkattu kylppärin matto
Kauhavan Kangas-Aitan ontelokudetta n. 1 kg
virkkuukoukku nro 8
maton malli: Amikomo3-13 lace Dolly



KyJy 3: Virkattu matto
Kauhavan Kangas-Aitan ontelokudetta n. 2 kg
virkkuukoukku nro 8



Viimeisen kerroksen puolivälissä huomasin, ettei kude tule riittämään. Tein viimeisen kerroksella pylväsryhmän tilalle 4 krt 1 pylväs, 1 kjs.  Tällä tavalla sain maton valmiiksi ja kudetta jäikin vielä  toista metriä!! 



Viime viikonloppuna taivaalla loisti täysikuu, joka heijastui peilityyneen järvenpintaan. Perjantaiyönä olisi nähnyt tähdenlentoja, mutta enhän minä pysynyt hereillä tarpeeksi pitkään...

Piirrätkö muuten ympyrän vastapäivään vai myötäpäivään? Minun on opeteltava vaihtamaan suuntaa, sillä enhän voi itse tehdä eritavalla kuin opetan ;)



17. elokuuta 2011

Tunnustus


Neferi on muistanut minua tunnustuksella! Kiitos :)

Tunnustuksen saajan tehtäviin kuuluu kiittää tunnustuksen antanutta, vastata 10 kysymykseen ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanaan blogiin sekä tiedottaa ko. blogeja asiasta. Tässä kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Suosikkiväri: Turkoosinsininen
2. Suosikkieläin: Australianterrieri
3. Suosikkinumero: 9
4. Suosikki alkoholiton juoma: viinimarjamehu
5. Facebook vai Twitter? Facebook
6. Intohimosi: blogit
7. Saada vai antaa lahja? Sekä että!!
8. Suosikkikuvio: ornamentit
9. Suosikkiviikonpäivä: perjantai
10. Suosikkikukka: kärhö eli clematis

Annan tunnustuksen eteenpäin seuraaviin blogeihin:




8. elokuuta 2011

Viimeistä viedään

Aloitin eilen viimeisen KyJyni.  Pitkään mietin, mikä tää viimeinen olisi, mutta sitten pudotin riman todella matalalle, koska en halua näistä yhtään ylimääräistä stressiä. Sitä kun on tiedossa muutenkin!!


Ostin viikolla Robin Hoodin poistolankakorista Eco puuvillalankaa, joka maksoi 2 euroa/kerä.
Aloin virkata siitä puolipylväillä pyyhettä. Olen kaivannut sellaista pyyhettä, jonka päälle voi ulkona tiskatessa nostaa astioita valumaan. Muistan, että sellaista käytettiin ennen vanhaan ainakin isotädin mökillä. Hain ideaa selaamalla vanhoja käsityölehtiä, ja löysin kivan mallin  Kotilieden
Virkkaa  nro15- lehdestä.

Isotäti tuli mieleen myös tämän lehden kansikuvasta.  Kannessa on kuva aivan ihanasta  peitosta.



Hän virkkasi tällä mallilla vauvanpeiton esikoiselleni. Minun oli pakko kaivaa peitto esille ja ottaa siitä kuvia.



Hienoa työtä! Pikkutarkkana ihmisenä hän on ommellut kukan keskustatkin umpeen. Huh,huh.

Tänään tuli esimieheltä kutsu töihin. Huomenna se sitten alkaa!
Viimeistä viedään...

6. elokuuta 2011

Koiran elämää

"Toivon, että tämä loma loppuu pian ja pääsen palaamaan kotikulmille. Siellä saan taas nuuhkia koirakavereitteni jälkiä.  Täällä ei kavereita ole näkynyt, lukuunottamatta sitä Pepperonea, joka juhannuksena yritti purra minua korvasta. Kun emäntäni näki verisen korvani, hän vei minut veneeseen, entä päässyt edes näyttämään, kuka määrää ja ketä!

Odotan, että pääsen lenkkeilemään ihan oikealle asvaltille. Täällä kuivat oksat ja sammaleet pistelevät inhottavasti vatsanahkaani, kun emäntä lähtee ämpärin kanssa metsään. Enkä tietenkään voi antaa hänen mennä ilman minua! Ja vaikka kuinka yritän kertoa, että minusta täällä on tylsää, emäntä vain jatkaa kyykyssä eteenpäin  ja valittelee selkäänsä....


Kotona saan vettä juomakupista, eikä tarvitse pelätä, että vesi roiskahtelee pitkin naamaa. Täällä emännän mielestä voin yhtä hyvin juoda isosta kulhosta silloin kun minulle tulee jano.



Rasittaa, kun aina pitää olla menossa tai tulossa, eikä  päiväuniakaan saa nukkua rauhassa. Toivottavasti he pian ymmärtävät jättää minut omiin oloihini, ettei tarvitse kaiken aikaa olla valmiina lähtöön.




Pahinta on, että kaikkialla on niitä iniseviä ja pöriseviä lentäviä olioita, joita emäntä ja isäntäkin jahtaavat. Varmuuden vuoksi menen piiloon heti, kun kuulen niiden äänen.  Riittää kun joku ottaa lehden käteensä. Sehän yleensä tarkoittaa että lentävät viholliset ovat lähellä ;)

No nyt alkaa tapahtua! Parasta mennä veneeseen valmiiksi, että varmasti pääsen mukaan.

Tavataan taas ensi kesänä ja kiitos kaikille kesävieraille.
Olihan meillä monta mukavaakin hetkeä :)"

3. elokuuta 2011

Amiraaliko?


En ole mikään perhostuntija, mutta mahtaisko tämä olla amiraaliperhonen?
Edellisellä kerralla kun tällainen lenteli pihassa, kamara oli niin kaukana, etten ehtinyt ottaa kuvaa. Toisella kerralla, tasan viikko sitten, minulla oli parempi onni. Istuin kesäkeittiön katoksen alla kamera valmiina... Perhosen kuvaaminen on joka tapauksessa melko haastavaa!







Jokunen kuva kuitenkin onnistui kohtalaisesti. Samettiruusut ovat houkutelleet runsaasti muitakin perhosia, mutta ne istuvat näissä mesibaareissa yleensä siivet supussa. Kamera (tai minä...) on niin hidas, että useinmiten kuvassa näkyy pelkkiä  kukkia!



Vielä on muutama työ KyJyilyistä aloittamatta.  Aloin saada villasta silmäoireita, joten joudun ehkä muuttamaan suunnitelmia, ja jättämään ainakin Huopasen, Puron ja vironvillan pois käytöstä joksikin aikaa.

Yritin eilen pistäytyä työpaikallani, mutta en päässyt sisään! Lukot olivat vaidettu!! Onkohan työtekijätkin menossa vaihtoon ; )