29. marraskuuta 2011

Annis


Annis-huivin ohje suomeksi löytyy täältä. Huomasin nyt vasta,että linkistä olisi löytynyt myös  nyppyjen tekemiseen helpompi ja varmempi tapa. Sitä olisin todella kaivannut!!  Olin jo päättänyt purkaa koko huivin lyhennettyjen kerrosten alkaessa, koska näytti siltä että olin tehnyt pitsikuvion ja nypyt miten sattuu. Jätin sen kuitenkin vain hetkeksi huilaamaan.




Tein huivin valmiiksi, varmana siitä että kaikki virheet näkyy! Ehkä nypyt eivät ole täydellisiä eikä huivi ihan oikean muotoinen, mutta valmis se nyt kuitenkin on! Onneksi en kuitenkaan purkanut sitä :)

Huivi on KyJy-listalla numero 22. Lankana käytin ihanaa Schoeller + Stahl Fortissima Alpakaa. Lankaa meni 70 g eli noin 300 metriä.

27. marraskuuta 2011

Arvonnan voittajat!


Arvonta on tänään suoritettu ja.... onnetar suosi tällä kertaa seuraavia..

Kirja nro1 Lahjoja rakkaudella menee Illusiahille,
kirja nro 2 Meidän perheen askartelukirja Tintille,
ja kirja nro 3 Kotiverstas Raidalle.

Kiitos kaikille osallistumisesta ja tervetuloa uudet lukijat !

25. marraskuuta 2011

Adventtikalenteri

Nyt on aika etsiä komeron perältä monivuotiset adventtikalenterit! Tai tehdä sellainen, joka kestää vuodesta toiseen.

Omani on peräisin ajalta, jolloin olin harjoittelijana  päiväkodissa. Halusin tehdä itselleni samanlaisen kalenterin kuin siellä oli. Kalenterin pohja on n. 60 cm x 45 cm kokoinen säkkikangaspala, johon on siksakilla kiinnitetty sydämen muotoiset taskut. Numerot voi kirjoa ketjupistoilla huopakankaalle. Taskut kannattaa vahvistaa tukikankaalla numeroiden kirjomisen jälkeen.


Kun omat lapset olivat pieniä, taskusta saattoi löytyä karkki tai pipari. Runo, tarra tai kiiltokuva sopivat myös sydäntaskuun.

Kivat pienet tehtävät, kuten tänään on sinun vuorosi valita yhdessä laulettava joululaulu tai ääneen luettava tarina, ovat olleet mieluisia!










Ostin myös partiolaisten joulukalenterin myötätunnosta tuttuja myyjiä kohtaan. Siinä luukkuja saa alkaa availla jo ensi viikolla.





Päivän kohokohta oli kun aamulla kävimme koko koulu n. 400 oppilaan voimin laulamassa kirkossa Hoosiannaa. Paluumatkalla alkoi sataa vettä, mutta kastuminenkin unohtui, kun perillä meitä odotti pikkujoulupuuro ja mehukeitto :)


23. marraskuuta 2011

Paloista virkattu tyynynpäällinen

Tämä tyynynpäälinen oli jo mukana aiemmassa kuvakollaasissani, vaikken ollut sitä ehtinyt esitelläkään. Tyynyn idean varastin kesällä Auli n blogista, kun mietin KyJyyn sopivia töitä. Kiitokset sinne Porin suunnalle!

 

Valkoinen lanka on merseroimatonta puuvillaa, jota löysin omista varastoistani, enkä tiedä minkä nimistä lankaa se on. Kerä oli iso, varmaan 300g. Keskustan virkkasin myös varastossa oleesta mohairlangasta, jolle en ollut keksinyt käyttöä. Reunuksiin ostin Tennesee-puuvillalankaa. Kaikkiaan lankaa kului 240g.


Sisätyynyyn ompelin päällisen astiapyyhkeestä, johon oli tullut pieni reikä. Pyyhkeessä on kirjaillut monogrammit ES, eli se on kulkeutunut minulle isotätini jäämistöstä. Minusta on kiva ajatella, että tulevaisuudessa, joku aukaisee rikki menneen tyynynpäällisen ja löytää pyyhkeen ja miettii, mistä se on peräisin.

Tämä tyynynpäällisen ja samalla mallilla virkatun sängynpeiton ohje löytyy Novita-lehdestä kesä 2008.

18. marraskuuta 2011

Syytä juhlaan! (ja muistutus arvonnasta)

Nyt se totta:
ensimmäinen valokuvakollasi tässä blogissa ja 100. postaus:))

Kuvakollaasissa ovat tähän mennessä valmistuneet 19 KyJyä miinus yksi, jonka autuaasti unohdin. Puuttuva työ on isänpäivälahjaksi isälleni antamat mokkasiinisukat. Jotkut KyJyt koostuvat kahdesta tai kolmesta työstä, niinkuin tiskiliinat ja pipot.

Kesken on vielä yhdet sukat, kaksi huivia, yksi virkattu liina ja sekä musta boleromainen jakku. On siinä vielä urakkaa, mutta en ota paineita. Jos en ehdi saada kaikkia valmiiksi, ei haittaa! Olen ihan tyytyväinen aikaansaannoksiini.

Vielä on viikko aikaa osallistua blogiarvontaan. Arvon osallistujien kesken kolme kirjapalkintoa. Tervetuloa mukaan!





16. marraskuuta 2011

Aussille villaista ylle



Aussien eli australian terrierien pitäsi olla ns. "jokasään" koiria. Mutta meidän karvakuono ei ulkoile huonolla säällä. Erityisesti pimeään tai sateeseen aussi-herramme ei suostu lähtemään. Pistää tiukasti jarrut päälle ja katsoo silmät sikkuralla kuin näyttäisi sanovan: Mene sinä vaan, mutta minä en tule!

Sopivasti pakkasaamujen varalle sain valmiiksi villapaidan joka on neulottu 7-veljeksestä. (KyJy 18)
Lankaa meni n. 180 g,  osa yksiväristä ja osa Raitaa.


Tässä vielä toinen kuva, jossa vatsakappale näkyy paremmin.
Kun kuvat oli otettu, aloitettiin turkin siistiminen. Silloin koira ei enää seissytkään näin hienosti paikallaan!

14. marraskuuta 2011

Viikkovinkki 46: Joulutervehdykset kaukomaille

Joulutervehdykset kaukomaille pitää nykyäänkin postittaa marraskuun loppuun mennessä. Piti ihan tarkistaa asia postin sivuilta, kun tuntuu että nykyisin kaikki toimii niin nopsasti.

Meillä on kaksi kummilasta kehitysmaissa, joista toinen  WorldVisionin kautta ja toinen Planin kautta otettu. Ensimmäinen kummityttömme muutti 15-vuotiaana pois kotoa, ja meille esitettiin mahdollisuutta jatkaa kummeina hänen sisarelleen, joka on 12-vuotias. Toisenkin kummilapsemme kylässä kehitysprojekti loppui vuoden vaihteessa, joten sieltäkin saimme uuden kummipojan.

Ryhdyin viikonloppuna virkkaamaan lumitähtiä. Tähden voi sitten ripustaa...kattoon ehkä. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä, mihin ne siellä kummilasten kodeissa laitetaan!













 Neferille kiitos ideasta!
 Tämä tähti taipuu moneksi.

7. marraskuuta 2011

Viikkovinkki: Hae metsästä puolukanvarpuja

Viikolle 45 Nyt on aika- Kotilieden viikkovinkki on aivan ihana. Toteutin sen sunnuntaina kun kävimme kunnan ulkoilualueella, missä koira sai juosta vapaana ja minä pääsin toteuttamaan itseäni. Kaulassa kameralaukku, käsissä paperikassit, tarkoituksen kuvata ja kerätä sammaleita ja varpuja. Täytyy myöntää että olin melkoinen näky, mutta ei siellä onneksi muita näkynytkään.



















Keräsin upeita sammaleita ja puolukanvarpuja. Kotona otin esille viime vuotisista joulukukista saatuja koristeita (ammatista johtuva luontaisetu!) ja rakensin kaksi asetelmaa! Kuvauksen jälkeen vien ne ulos, etteivät kuiva ennen aikojaan.


Muunkinlaista saalista löytyi vielä. Uskomatonta kyllä, suppilovahveroita löytyi ihan mukavasti, ja kun kerroin sienistä töissä, kuulin etten ollut ollenkaan ainoa sienestäjä tänä viikonloppuna.

















Viikkovinkissä kehotetaan myös tekemään ensimmäisiä jouluherkkuja. Tulkitsin sen niin, että ulkovalot voi jo laittaa paikoilleen. Risukello on tämän vuotinen hankinta Kuortin ABC:ltä. Ympärille led-valot ja illalla koko viherhuone on kauniisti valaistu.























Oli rauhoittavaa kulkea metsässä, kun lauantai meni Helsingin Messukeskuksen vilinässä. Samaan aikaan Ski Expon kanssa sattui tänä vuonna olemaan Digi Expo- messut, niin että nähtävää oli paljon. Miesväki suunnittelee hiihtomatkaa tammikuussa. Itse en pysty siihen aikaan ottamaan lomaa, joten toisen kerran sitten. Sniif!


5. marraskuuta 2011

Vuosi täyttyi

Nyt laitetaan pystyyn ARVONTA  1-vuotispäivän kunniaksi. Aloitin blogini tasan vuosi sitten 5.11.2010.



Palkinnoiksi valitsin nämä kolme askartelukirjaa:


Eva-Marie Wilken: Lahjoja rakkaudella - Anna itse tekemäsi lahja, Wsoy.



ja Anne Vittorina Golinelli: Meidän perheen askartelukirja, Karisto


sekä Danielle Proud: Kotiverstas, WSOY.


Arvontaan pääsee mukaan jättämällä kommentin tähän postaukseen ja kertomalla, minkä kirjan valitsee, jos voittaa.
Kahdella arvalla pääsevät mukaan lukijani ja lukijaksi liittyvät. Kolmannen arvan saa mainostamalla arvontaa omassa blogissasi.
Osallistua voi 26.11. saakka!



1. marraskuuta 2011

Pyyhkeitä


KyJy 24: Virkattu pyyhe 38 cm x 55 cm
Eco puuvillalankaa 170 g
Malli: puolipylväitä sekä vihreän raidan ensimmäisellä kerroksella "nuolisilmukoita".

 

KyJy 14: Kolme keittiöpyyhettä
Malli 1: Be My Dishcloth
lanka: pellavalankaa (vyöte kadoksissa) 28 g.


 
Malli 2: Spring Flowers
lanka: Novita Bambu 22 g




Novita Bambu lankaa n. 30 g


Tällaiset pyyhkeet tällä kertaa!