29. heinäkuuta 2011

Kahden asunnon loukussa

On se kumma, miten vähällä ihminen tulee toimeen kesällä. Samat vaatteet kelpaavat monta päivää, uiminen korvaa lämpimän suihkun, kahden ihmisen päivän tiskin jaksaa hyvin pestä käsin eikä kaupassa tarvitse käydä joka päivä tai edes joka toinen.

Paitsi että...  vaikka tänne on raahattu kuormakaupalla lankoja, neulelehtiä ja -kirjoja, pusseja ja purnukoita, niin juuri NE puikot tai SE lanka, jota tarvitsisi on tietysti lähes 2 tunnin ja venematkan päässä!

Ja nyt vielä huomasin, että olen unohtanut kotiin valokuvien siirtoon tarvittavan piuhan, joten neulekuvat on pakko ensi viikkoon :(

Tilkkutyökurssin innoittamana olen päättänyt, että alan heti kun pääsen ompelukoneen ääreen, ommella Raidan lopputyötä!! Täällä sitä en kuitenkaan pääse aloittamaan, koska kaikki tilkkutyötarvikkeet ovat kotona ja lomakin on pian loppu. Mutta suunnittelua pystyy kyllä tekemään (iltaisin kun uni ei meinaa tulla).  Alkuperäinen ideahan oli ommella meille oma


Meidän lipputangon paikka herätti aluksi vähän ihmettelyä, kun se on porattu niin näkyvälle paikalle rantakallioon. Tanko tuotiin saareen moottoriveneellä! Siinä sitä olisi ollut ihmeteltävää, mutta en itse ollut näkemässä. Lipputanko seisokoon tukevasti paikoillaan.

Enää en oikein innostu viirin tekemisestä, ja pengoin mielessäni kangasvarastoni. Olen ostanut Marimekon ystävämyynnistä joskus tilkkutyökangaspaketin. Luulen, että voisin alkaa ommella niistä tilkkutyön pohjaa. Ja muitakin ideoita on mielessä, kunhan vaan pääsen levittämään kankaat esille!! Siitä ei kyllä meidän Puuha-Pete tykkää. Sillä aikaa kun olin kurssilla, hän oli siivonnut koko talon!! Pessyt ikkunat ja lattiat ja kaikki! Minun oli luvattava pitää tavarani paremmassa järjestyksessä.. ;)




23. heinäkuuta 2011

Huh hellettä!

Kun lämpötila pysyttelee lähempänä 30 astetta yötä päivää, järvessä pulikoiminen on Karvakuononkin mielestä paras tapa viilentää oloaan edes hetkeksi.


Kun joku muu laumanjäsen tekee saman, Karvakuono luulee, että sen täytyy toimia uimavalvojana. Pari kertaa osat ovat vaihtuneet ja pelastaja on nostettu nolona takaisin rannalle :D



Viime postauksessa ihmettelin, mitä tekisin palmikkopipon kanssa. Päästin sitten purkaa ja aloittaa alusta yhden mallikerran suurampana. Nyt se on ihan ok.




Muut keskeneräiset työt kuvassa ovat Keijukaissukat ( violetti Isoveli), sydänkuvioinen tiskiliina ( vajaa 50g, joten tehtävä toinenkin) ja kuvioneule sukat Zeldan värjäämästä Nallesta.



Virkkaan edelleen mustaa boleromaista jakkua (KyJy 2) ja olen aloittanut lehmuksen vihreästä virkkauslangasta kaitaliinaa.

Viime talvena entinen naapurini neuloi näitä mokkasiinitossuja lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Hän suunnitteli erilaisia kuvioita tossun päälle ja niistä tuli tosi upeita.



 Minä tyydyin valmiiseen malliin eikä ohjeen seuraaminenkaan tahtonut onnistua, koska en malttanut katsoa ohjetta tarpeeksi tarkasti. Tämä on jo kolmas aloitus.... mutta yritän nyt olla hosumatta!


K-ä-s-i-n-t-e-h-t-y-ä blogin Päivi-Helena oli saanut valmiiksi lukunutun Samos langasta. Tämä on minullakin työn alla (KyJy 4). Tästä kuvasta näkee, että kuvio ei täsmää ja muutama sentti pitäisi purkaa. Mutta kun into lopahti :( .  Onneksi aikaa on jouluaattoon asti!!



Onnea kaikille Naistenviikolla nimipäiviä viettäville! Jokohan Jaakko maanantaina heittää kylmän kiven järveen?

17. heinäkuuta 2011

Missä missä se sieni on?

Varsinainen aarreaitta meidän mökkitontti. Tällaisia herkkuja ihan käden ulottuvilla!




Toivotaan, että nämä saavat kasvaa rauhassa vielä muutaman päivän.
Ei tarvitse lähteä Maijun apajille ;)


Ensimmäinen kantarellikastikeen teimme jo  viime viikolla, kun ystävämme poikkesivat lomamatkallaan. Terveisiä ja toivottavasti nähdään taas pian!



Aloitin uuden neuletyön (KyJy 8) mutta voi olla, että puran ja aloitan uudelleen, koska pipo saisi olla varmaan vähän suurempi ja paksumpi. Jospa teen sen kaksinkertaisella langalla, niin ei tule liian kireää minulle?

14. heinäkuuta 2011

Valmistuneet KyJyt

Ostin kesäkuisella Turun reissulla hienoa kiiltäväpintaista puuvillalankaa, josta ajattelin virkata kolmiohuivin salomoninsilmukoilla. En ole aiemmin virkannut salomoninsolmuja, joten varmuuden vuoksi päätin aloittaa suorareunaisella huivilla. Jämälangoista löytyi sopivasti vajaa 100g pinkkiä Cottonellaa. Salomoninsolmujen ohjeen sain Novitan syksyn 2007 lehdestä.  Solmujen virkkaaminen ei ollut vaikeaa ja ensimmäinen huivi valmistuikin päivässä.



Kolmiohuivi aloitetaan huivin kärjestä ja sivuissa tehdään lisäyksiä. Novitan ohjetta seuraten kolmion sivut pysyivät kuosissa. Tekniikka on helppo ja työ edistyy nopeasti.



Molemmat värit ovat kauniita, mutta vihreä  Gedifra Amara on ehdottomasti suosikkini.






Ensimmäiset valmistuneet KyJyni ovat numeroiltaan 5 ja 6. :)

12. heinäkuuta 2011

Tyynyn uusi elämä

Sain viime tipassa peruutuspaikan tilkkutyökurssille, jonka teemana oli vanhojen tekstiilien uusi elämä. Yritin pakata mukaan uusiokäyttöön sopivaa materiaalia, mummon pitsiliinoja, pyyhkeitä, pitsillä koristeltuja tyynyliinoja ja pöytäliinoja. Jotkut kurssilaiset olivat keränneet vuosien varrella erilaisia käsitöitä kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Aivan mahtavia löytöjä olivat tehneet!

Ensimmäisenä pyörittelin rispaantunutta ristipistotyötä. Se oli joskus ollut  tyynyssä, joka oli jossain vaiheessa hylätty ja  laitettu toisen tyynyn sisään. Anoppini oli antanut tyynyn tyttärelleni kauan sitten ja nyt minä  ratkoin sen auki ja ristipistotyö tuli esiin!



Harsin nurjalle kukan väreihin sopivan kankaanpalan.



Kiinnitin työn vanhaan pyyhkeeseen suoralla ompeleella,



ja leikkasin ompeleen vierestä keskustan pois, niin että kirjonta tulee esiin.

Seuraavaksi ompelin tiheää siksakkia suoran ompeleen ja leikatun reunan päälle.





Lopuksi tikkasin työtä kuvioiden reunasta ja keskustasta rikkoutuneen kankaan päältä.

Kun vielä löydän sopivan kankaan taustaksi, ompelen tyynyn valmiiksi ja tyyny saa uuden ehomman elämän!


Tässä kuvaamani sisilisko, jonka viimeksi unohdin ladata. Kiitos kaikille kommenteista!














6. heinäkuuta 2011

Jämälankavinkki 60-luvulta

Meidän autotallista löytyy kaikenlaista, enimmäkseen sellaista tavaraa, joka ei ole vielä löytänyt paikkaansa, mm. pino lehtiä isovanhempien vintiltä, jotka pelastin joutumasta kaatopaikalle. Siitä, mitä ihmiset heittävät kaatikselle, voisi kirjoittaa paljonkin, mutta tällä kertaa siitä, millaisen käsityölehden löysin. Lehden nimi on Ahkeraliisa.


Lehdessä esitellään kevätmallistoa ja pääkirjoituksessa todetaan, että vielä ehditte (huom. teitittely) neuloa kesäksi muodikkaita neuleita laadukkailla Rondo-langoilla. Monet neuleet on toteutettu villasta, ja villaa kehutaankin sopivaksi materiaaliksi myös kesää ajatellen.

Minusta tämä poncho on tosi ihana. Tuli mieleen, että sen voisi tehdä lankakorin jämistä vallan mainiosti. Virkataan eri kokoisia ympyröitä kiinteillä silmukoilla ja hieno yksityiskohta on  reunassa kulkeva nauha, jossa on päällystettyjä puuhelmiä koristeena.



Lehdessä oli yksi tutunnäköinen malli. Äitini virkkasi itselleen lehden ohjeella baskerin. Varmaan sekin on vielä tallessa. Täytyypä kysellä....

Raita Lykyt puikoilla-blogista oli kuvannut sisiliskoa. Niin minäkin! Ihmettelin, kun se oli paikoillaan kivellä tosi pitkään. Ajattelin,että se oli ehkä syönyt itsensä niin täyteen, ettei päässyt liikkeelle. Raidan kuvissa sisilisko on myös tosi pullea. Onko ne aina noin pulleita??