30. elokuuta 2014

Pehmeä lasku syksyyn

 
Meidän kotipaikkakunnalle iski ukkosmyrsky pari viikkoa sitten. Heräsin valtavaa jylinään ja räiskeeseen. Aamulla alkoivat myrskyvahingot paljastua. Paras omenapuumme, Valkea Kuulas, makasi kaatuneena nurmikolla. Sen lisäksi hajosi modeemi :(


 
Ilmeisesti juuret saavat vielä ravintoa maasta, koska omenat ovat jatkaneet kasvuaan ja lehdet ovat edelleen vihreitä. Valkea Kuulaan omenat alkavat olla syöntikypsiä ja suunnittelemme nosto-operaatiota sadonkorjuun jälkeen, siinä toivossa että se selviäisi hengissä.
 
 
 
Tänä vuonna sain ystävältäni tomaatin ja suippopaprikan taimia, joista osan jätin kotiin ja osan vein mökille. Odotan jo malttamattomana satoa, mutta sitä saa vielä odottaa tovin.
 
 
 

                   Olemme talon remonttisuunnitelmissa taas palanneet lähtöruutuun. Etsimme suunnittelijaa, joka piirtäisi haluamme muutokset. Kun luvat saadaan, olisi vuorossa autotallin ja sen päällä olevan terassin purku ja uuden rakentaminen.


 
Marjapensaille pitää löytää uusi paikka, kun terassin purkutyöt alkavat.
Näistä marjoista osa odottaa vielä keräämistä! Koulun alku on aina kiireistä aikaa, ja meillä on satanut niin paljon, että olen siirtänyt keräämistä vähän parempaan päivään.
Sellaiseen kuin tänään...
 
 
Iltapäivällä lähdemme kuitenkin katsomaan, elokuun kynttilät sytytetään kesän päätteeksi järjestettävissä Venetsialaisissa.
(kuva otettu vuosi sitten)
 
Ihanaa venetsialaisviikonloppua Sinulle
ja lämmin kiitos kommenteista edelliseen postaukseen.
t. Rentukka
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ikävä juttu, että omppupuulle kävi huonosti. Täällä odotellaan valkeita kuulaita, joita tulossa kuulemma ämpärillinen iltapäivän aikana.

    VastaaPoista
  2. Valkeakuulas on kyllä aika sitkeä, toivotaan että se jatkaa vielä kasvuaan nostamisen jälkeen. Meillä puput söi muutama vuosi sitten valkiakuulaan ihan kauttaaltaan, meni muutama vuosi kituen ja nyt se tuottaa isoja omenoita puun täydeltä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!