6. tammikuuta 2012

Kirppisvillapaita

Ostin syksyllä kirppikseltä käsinneulotun villapuseron muutamalla eurolla. Luulen, että syy miksi se oli joutunut kirppikselle oli se, että villapaidasta oli tullut liian suuri. En minäkään ajatellut, että siitä joku läheiseni saisi hyvän paidan, vaan ostin sen oikeastaan kauniiden hakasten vuoksi, joista suunnittelin tekeväni joskus koruja, korvikset ehkä ainakin.
Ajatukseni oli myös huovuttaa villapaita ja katsoa sitten, mitä siitä keksisi tehdä.
Laitoin paidan eilen koneeseen 60 asteen kirjopesuun ja samaan koneeseen tunkesin vielä punaisen puuvillaisen joulupuseroni, joka on Anne Linnonmaan ekopuuvillaa ja pestään 60 asteessa, jossa sen ei pitäisi venyä. 

Hämmästykseni oli melkoinen, kun avasin pesukoneen luukun. Oma punainen puseroni oli harmaan karvan peitossa, mutta villapaidalle ei ollut tapahtunut mitään!


ennen pesua

ja pesun jälkeen


Puseron täytyy olla neulottu jostain sekoite- tai tekokuidulangasta, koska se ei huopunut yhtään eikä tuntunut edes märkänä painavalta, niin kuin villaneuleet.

Omaa neulettani sainkin sitten harjata ja tuulettaa oikein urakalla ennenkuin pehmeä karvapeite irtosi!

Jotainhan tällekin voisi vielä tehdä, vai laitanko suoraan UFFin laatikkoon?6 kommenttia:

 1. Saisko tosta tehtyä ehkä tyynyt tai purettua langoiksi? Harmi ettei huopunut, silloin siitä olisi saanut vaikka mitä.
  Mukavaa viikonloppua ja loppiaista!

  VastaaPoista
 2. Viime talvena tein vanhoista villapaidoista, omista ja kirpparilta, villatilkkutäkin olohuoneen sohvalle. Takapuolelle harmaa villakangas (armeijan sarka toimisi varmaan myös). Ompelin villatilkkujen reunat ensin suoralla ompeleella ja sitten yhdistelin, lopuksi vähän käsinkin villalangalla tikkauksia päälle näyn vuoksi:) Kovassa käytössä on ollut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos mustakissa ja Peurankello! Tilkkutäkille olis meillä käyttöä sohvan suojana. Hyvä idea!

  VastaaPoista
 4. Oli kuin olisin lukenut eilistä päivääni. Juuri eilen ostin hakasten takia kirpparilta yhden paidan, pistin sen pesukoneeseen huopumisen toivossa ja se kyllä huopui. Jatkosuunnitelmat ovat jo olemassa. Mutta jännä yhteensattuma, että joku muu tekee samaa yhtä aikaa...

  VastaaPoista
 5. Olipa hauska yhteensattuma, Kardemumma :)

  VastaaPoista
 6. Mää tekisin tuosta hamosen ittelleni, ku olen lyhyttä & kapeaa villahamosta ittelleni toivonu näin talveksi:) Mul on kans yks villatakki, minkä olen jo kertaalleen korjannu, ku siihen onnistui aikoinaan palamaan iiiiiso reikä...Ni ny sit mietin, että mitäs siitä tekis sen lisäksi, että niille hakasille olen jo keksiny käyttöä... Hihat päätyy ehkä säärystimiksi?:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!