29. huhtikuuta 2013

Evästä vappupiknikille


Tytär aikoi leipoa evästä vappupiknikille ja kyseli Pestomuffinssien ohjetta.
Leivoin niitä sitten itsekin ja koska muffinssit maistuivat niin hyvältä, ajattelin jakaa ohjeen
täällä blogissakin. Saa nyt sitten nähdä, onko meillä vappuna enää yhtään näistä herkuista jäljellä.


 
Pestomuffinssit
 
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
200 g turkkilaista jogurttia
½ dl maitoa
1 dl juustoraastetta
vihreää pestoa n. 1 tl /muffinssi
 
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola.
Sekoita sulatettu rasva, kananmunat, jogurtti ja maito.
Yhdistä seokset varovasti, lisää juustoraaste.
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paina öljytyllä sormella muffinssin keskelle kolo pestoa varten
Paita uunin keskitasossa 200 asteessa 15 - 20 min.
(ohje: Suloiset suolaiset, Ulla Svensk, Otava 2012)
 
Leivoin myös mustikkamuffinsseja. Unohdin niistä rasvan, joten niistä tuli aika tiiviitä, mutta maistuivat silti ihan hyviltä ;) Voi olla, että pitää näitäkin tehdä huomenna uusi annos!
 
 
Marjamuffinssit
 
 
4 dl vehnäjauhoa
2½ dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
50 g margariinia
2 dl kermaviilia
1 kananmuna
2 ½ dl marjoja
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva, sekoita joukkoon kermaviili ja kananmuna. Sekoita kaikki aineet kerralla tasaiseksi massaksi, lisää marjat joukkoon.
Paista 175 asteessa noin 20 - 25 min.
 
 
Tänään yritin myös  haravoida ja kääntää kompostia. Molempia huonolla menestyksellä.
Tuuli vei lehdet mukanaan ja komposti oli vielä jäässä. Selän sain kipeäksi.
Ehkä huomenna onnistuu paremmin!
 
 

4 kommenttia:

  1. nam nam..hyviä varmasti molemmat leipomukset. kompostiin laita kiehuvaa vettä kattilallinen ni saat vähä vahtia siihen..mukavaa vappua sinne!

    VastaaPoista
  2. ihania herkkuja, voi kunpa huomenna ilma suosisi piknikillä olijoita:) tein joku päivä mustikkamuffinseja, mut en saa niistä koskaan niin muhkeita kuin tyttäreni. tänään sit paistelin munkkeja ja osaan tein oikein tomusokeri kuorutuksen, kun ohje sattui silmiin viikolla tulleesta Ruokalehdestä.

    VastaaPoista
  3. Alkoi heti yekemään mieli noita pestomuffinsseja, jos ensi viikonloppuna tekisikin niitä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!