10. joulukuuta 2013

Joulukirjan inspiroimaa

 
Idea näihin säilykepurkeista tehtyihin kynttilälyhtyihin osui viimeksi silmääni Joulun ihanat askareet-kirjasta. Olen törmännyt samantyyppisiin lyhtyihin askartelu- ja joululehdissä ennenkin, ja olen jopa säästänyt joitakin säilykepurkkeja odottamaan toteutusta. Viikonloppuna Puuha-Pete tarjoutui poraamaan reiät, sitten kun olin ensin piirtänyt kuviot purkien kylkiin ja kertonut, mistä oli kyse.
 
  
Joskus olen suunnitellut tätä oppilastyöksikin, mutta ainakin meidän porakone painoi niin paljon, että poraaminen vaati vahvaa rannetta ja sitkeyttä. Ehkä uudet porakoneet ovat kevyempiä ja helpompia käyttää pientenkin kanssa. Naula ja varasa olisivat tietysti yksi vaihtoehto. Onko kellään kokemuksia?
Maalasin purkit 2-3 kertaa spraymaalilla, jonka ostin postilaatikon maalaamista varten, mutta postilaatikko päätettiinkin vaihtaa kokonaan uuteen. Helmet olivat myös varastossa entuudestaan, ja eityisesti lasihelmet taittavat valoa kauniisti.

 
Sininen hetki meidän kesähuoneessa, joka seisoo edelleen paikoillaan, vaikka tarkoitus oli aloittaa remontti jo ajat sitten. Projektin aloittamista on ollut pakko siirtää kevääseen, koska on pitänyt keskittyä muihin, isompiin murheisiin ensin.
 
 
Liekki lämmin kynttilästä
syttyy ihmissydämeen,
matkaa arjen hämärästä
teen jo juhlaan jouluiseen
 
 
 
Tämä jouluruno on kopioitu täältä, klik, klik.
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Ihania lyhtyjä :)
  Hyviä ideoita pitää aina välillä muistuttaa mieleen ja kaivella kirjoista tai muistin sopukoista.
  On tuontyyppisiä joskus nuorempana tullet reiiteltyä ja
  nyt oli Tommi iltapäiväkerhossa tehnyt tuollaisen lyhdyn. Reiät tosin eivät olleet kuvion muodossa.

  Mukavia hetkiä lyhtyjen loisteessa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Oi, niistä tulikin kivat :)
  Itse en ole näitä (vielä) tehnyt mutta muistaisin jostain lukeneeni että märkä hiekka auttaisi pitämään purkin oikosena. Joku oli jäädyttänyt vettä purkin sisään.
  Mitä jos lapset tekisivät pienen kuvion ensin rimaan lyömällä naulat läpi asti ja sitten sillä nakuttelisivat kuvion peltipurkkiin. Kokemusta ei siis ole. Tuli vain mieleeni.
  Mutta voihan sen olla että kohta on meilläkin kokeiltu tuota :)

  Ihanan joulurunon kirjoitit ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!