11. huhtikuuta 2013

Aika kätkee salaisuuksia - näyttely

 
 
Aika kätkee salaisuuksia- näyttelyn seinätekstiilejä:
 
 

 Huovutettu 3-osainen sarja vasemmassa reunassa on nimeltään Salaisuuksien puutarha. Osien nimet ovat kuvaavia: Siemeniä- itäkää jo!, Rikkaruohoja - mistä niitä tuli? (tupsuja)  ja
Kukkia - vihdoinkin (yläkulmassa vasemmalla). Tuttua varmasti kaikille kotipuutarhureille -
ikinä ei tiedä mitä mullasta puskee!

Keskellä olevat tilkkutyöt ovat allekirjoittaneen ja nimeltään Olipa kerran... ja ... sen pituinen se. Maailman kaikkeus, tähti, vuosi, elämä, olento, mikä tai kuka?

Oikeassa yläkulmassa "Syvältä kivun sydämestä kasvaa helmet" kuvaa vaikeuksien kääntämistä voimavaroiksi. Kuva-aiheessa oleva puu kuvastaa luontoa ja metsää, joka antaa voimaa voittaa vastoinkäymisiä - tästäkin selviää.

Alhaalla oikealla kekseliäästi toteutettu ryijypeli, jonka palat ovat irrotettavissa ja kiinnittyvät tarroilla pohjakankaaseen. Työn nimi näyttelyn teemaan sopiva: Game over.
 
 
 

Toiseen kollaasiin kokosin installaatiot sekä muut esineet. Todella monipuolisia töitä samasta aiheesta.

Ajan kulumista käsittelee myös aitan ovi oikeassa yläkulmassa. Kovaan materiaaliin on yhdistetty virkattu pellavaseitti. Herkkä ja kaunis työ!

Virtiiniin on koottu "Taivaalta tipahteneita" paperimassaveistoksia. Niiden ilmeikkyyttä ei kuvat tuo kunnolla esille. Myös led-valot (joista ehkä patterit loppuneet) lisäisivät salaperäistä ulko-avaruudellista tunnelmaa.

Neuleen kertomaa - on hauska kokoelma neulemalleja mallinuken päälle puettuina. Työssä on sekä  uusia että vanhoja mallitilkkuja neulekoneella toteutettuna.

Turkoosin sininen huovutettu veistosmainen teos on saanut nimekseen "Ole hyvä, kesytä minut".
Työ kuvaa ihmisen monikerroksellisuutta ja sitä, miten haluamme pitää joitakin asioita tiukasti sisällämme pakattiin käärittyinä. Tällaiset paketit saattavat alitajuisesti ohjata valintojamme ja elämämme suuntaan. Paketin aukeaminen voi johtaa uusiin maailmoihin, joita emme ole tienneet olevan olemassakaan. Vaikuttava teos!

Elämän alkulähteiltä, DNA-ketjusta on lähtenyt liikkeelle  valokuvapaperista reiíttämällä tehty Elämän salaisuu-korusarja. Uskomattoman hieno idea ja vaatinut tekijältää kärsivällisyyttä!

Iso valkoinen kukka kuvaa surusta vapautumista. Työn nimi on "Salattu suru, kätketty kauneus" Koskettava, kaunis teos, jossa yhdistyy valkoisen kankaan herkkyys ja musta taotun metallijalan voimakkuus.
Viimeinen päättötyö oli hieman edellisistä poikkeava. Tekijä oli suunnitellut ja toteuttanut
50-vuotisjuhlaan tilateoksen eli somistuksen. Työn nimi  Revontulten reunalta kertoo juhlien Lappi-teemasta, jota oli toteutettu mm. kaitaliinoilla, kransseilla ja valosomisteilla. Näyttelyssä oli esillä kotamaisia valoelementtejä sekä valokuvia tapahtumasta.

Näyttely on Lahden kansanopiston käsityötaiteen syventävien opintojen päättötyönäyttely ja se on esillä Lahden kaupunginkirjaston aulassa 27.4.2013 asti.
 
Tervetuloa!


2 kommenttia:

  1. Hienoja töitä yritän mennä katsomaan kyseistä näyttelyä onhan se tossa nurkalla.Päivi

    VastaaPoista
  2. hienoja töitä! olemme ajelemassa ohi sopivasti parin viikon päästä, joten pitäiskin poiketa tutustumaan niihin ihan paikan päälle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!