12. tammikuuta 2011

MaMa-haaste nro 1

Kuulun ehdottomasti niihin onnettomiin, joiden on vaikea luopua mistään käsiinsä saamastaan siinä pelossa, että ehkä tarvitsen tätä vielä joskus. Nurkkiin on kertynyt niin MAhdottomasti MAteriaalia, että päätin osallistua tavaran vähennystalkoisiin, jonka Leena julisti blogissaan 37 tuntia vuorokaudessa.

Aluksi ajattelin, että jätän tämän työn väliin, koska menen parin viikon kuluttua  Wellamo-opistooon Vuokko Isakssonin tilkkutyökurssille, jossa leikitellään muodoilla, väreillä ja napeilla. Kuitenkin ajatus lähti itämään, samalla kun suunnittelin mitä haluaisin Vuokon kurssilla tehdä. Muistin heti Naisten Joulumessuilta ostamani napit ja tutkin tilkkukangasvarastojani. Seuraavaksi selailin Herkulliset huopatyöt- kirjaa (Tammi 2008), jonka kannesta jo löytyi hauska idea.


Searle, Teresa: Hauskat huopatyöt; Tammi 2008

Löysin kirjasta ruusukkeen teko-ohjeen:

Leikkaa halkaisijaltaan n. 12 cm, 9 cm ja 6 cm ympyröitä kaksi kpl jokaista kokoa ja ompele ne yhteen. Jätä kääntöaukko.
Käännä ja neulaa aukko kiinni (voi myös ommella). Tämä kangas on peräisin tyttäreni hamekankaasta. Pehmeää, ohutta, sileänukkaista samettia.


Ompele reunoihin pykäpistoja sekä lähelle keskustaa pieniä etupistoja, joilla voit muotoilla kukkaa.


Leikkaa kaksi lehteä, ompele toiseen lehtisuonia. Ompele lehdet yhteen reunasta pykäpistoilla. Lehden materiaalina on tässä huovutettua villaa (jämäpaloja).


Aseta kolme ympyrää päällekkäin, ompele ne ja nappi kiinni toisiinsa. Kiinnitä lehti ja hakaneula kukan keskelle, nurjalle puolelle. Tämä pieni hakaneula jäi jäljelle Aarikan korusta, jonka laitoin vahingossa pesukoneeseen...


Nappi paikallaan. Napin on tehnyt keraamikko Hannele Hämäläinen.


Ruusuke koristaa talvilaukkuani. Laukun päälle olen neulonut Novitan Fox-langasta uuden päällisen.

Lunta saadaan taas lisää! Eikö se jo riittäisi?
 
 

5 kommenttia:

  1. Hieno, kassin talvipäällyskin on tosi hauska idea.

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunis ruusuke, kiitos ohjeesta! Minustakin tuo neulottu laukunpäällinen on hauska idea.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Tuon laukun päällisen ohjeen olen napannut Novita-lehdesta talvi 2006. Isolla pyöröpuikoilla (10 mm) neulotaan suljettuna neuleena sopivankokoinen putkilo, jonka alareuna ommellaan kiinni pohjaksi. Yläreunaan laitetaan kiristysnaru.Se ei tässä laukussa yksin riittänyt, vaan ompelin neuleen kiinni laukkuun vielä harsinpistoin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!