26. helmikuuta 2012

Lankaostoksia


Kiitokset Kristiinalle Tallinnan lankakauppojen esittelystä. Karnaluksiin olisi ollut vaikea löytää ilman ohjeita. Olipa se oikea käsityöntekijän aarreaitta! Tavaraa oli aivan valtavasti, ja pää meni ihan pyörälle, kun ei tiennyt mistä aloittaisi. Niin että Kristiinan antama varoituken sana oli todella paikallaan: Hengitä syvään! Seuraavalla kerralla osaan varmasti varautua paremmin ja miettiä vähän tarkemmin mitä etsiä, ja vertailla hintojakin etukäteen paremmin. 


Ensimmäisenä halusin löytää lankaa Dropsin mallilehdessä olleeseen virkattuun boleroon. Ohjeen olin ottanut mukaani kaiken varalta. Toiveissa oli myös löytää lankaan sopiva ergonominen virkkuukoukku. Cloverin koukku maksoi Karnaluksissa 1,29 + 20 % ja on suorastaan erinomainen.Päädyin tähän ihanan pehmeään merinovillasekoite-lankaan. Lanka on italialaista, ja minulle entuudestaan tuntematonta merkkiä. Villan lisäksi lanka sisältää kashmiria ja silkkiä. Tosi ylellistä!
              Väri on tumma viininpunainen. Päivänvalossa väri näyttää paremmalta kuin kuvissa.

 Oikein mukavasti työ on edistynyt!
 Näin pitkällä ollaan. Hihat enää puuttuvat.


Ihan älyttömän pitkältä puikkotelineeltä onnistuin löytämään pitsi-Addit, joita kaipailin tässä muutama kuukausi sitten kun neuloin Annis-huivia. Olen nyt niiden onnellinen omistaja!


Huomenna palataan arkeen ja töihin. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille!
6 kommenttia:

 1. Karnaluks on minullakin haaveissa... Hyvää työn arkea sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin Auli! On se Karnaluks itse koettava, melkoinen putiikki!

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea, että ohjeistani on ollut hyötyä ja iloa:)
  On se Karnaluks vaan semmonen paikka, että konkarikin aina vaan jaksaa yllättyä. Ja uuttahan sinnekin koko ajan tulee.
  Tuo Cloverin virkkuukoukku on mun mielestä ihan ehdottomasti paras ergonomisista malleista. Muut on jotenkin liian isoja ja muotoiltuja, mutta käsiäkin on monenlaisia niin että varmasti nekin ovat hyviä.

  VastaaPoista
 4. Jopas olet nopeasti virkannut. Kiva, että löysit mieleisen ohjeen :)

  t. Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi sukkakin on jo valmiina. Puikot ja lanka on hyviksi havaittu :)

   Poista
 5. Karnaluks on kyllä varmasti käsityöläisen aarreaitta. Pari kertaa siellä olen käynyt ja aikaa siellä menisi vaikka kuinka paljon, niin paljon on kaikkea katseltavaa :)

  Ihastuttava kuvio tuossa bolerossa. Ja kaunis väri!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!