21. tammikuuta 2015

Ilma pakastuu, onhan tammikuu!Lankalaihis on saatu alkuun kahdella 50 gramman turkoosinsinisellä SMC Extra Merino kerällä, joista neuloin sytomyssyt. Matleena Lankapirtti blogista  on haastanut kaikki osallistumaan Sytomyssyjä ystävänpäiväksi - tempaukseen. Myssyjä otetaan vastaan ainakin TYKSin syöpäosastoille 1 ja 2.


 
 Kumpikin myssy on tehty nurjiin ja oikeisiin silmukoihin perustuvilla kohoneuleilla. Ensimmäisen myssyn neuloin ilman resoria. Aloitin suljetun neuleen 88 silmukalla ja käytin  nro 3,5 - 4  pyöröpuikkoa.


    Toiseen myssyyn tein 90 silmukkaa, joilla neuloin 1o 1 n joustinneuletta 8 kerrosta ennen kuin aloin kohoneuleen. Myssyistä tuli hyvin joustavia ja ihanan pehmeitä.Miehen raitasukkiin meni 7 veljeksen jämiä 130 gramman verran. Opettelin neulomaan sukat varpaista varteen. Aloitussilmukat poimitaan ketjusilmukoista ja kantapää tehdään lyhennetyin kerroksin. Välillä tuntui, että puran kaikki ja palaan vanhaan tuttuun perussukkaohjeeseen.
Valmista tuli kuitenkin!
 
 
Ilma pakastui, onhan tammikuu!
Tänä vuonna saadaan nauttia lumesta myös täällä etelässä.
Toivotaan, että luistinradat pysyvät jäässä ja laduilla riittää lunta niin että hämäläisetkin ehtivät liikkeelle!
 
Aurinkoisia ulkoilukelejä Sinulle!
t. Rentukka
 

3 kommenttia:

 1. Ihanan sinisävyisiä kuvia, niin neuleet kuin maisemakin:)

  VastaaPoista
 2. kauniin siniset myssyt.
  Sukat toistaa hyvin talvisen sinisen hetken sävyjä,

  VastaaPoista
 3. kauniit siniset sävyt neuleissa! täällä ei ole viel kummosia hiihtokelejä, jos hiukan sataakin, niin jo seuraavina päivinä sulaa pois, ei hämäläinen niin nopsaan ladulle kerkeä;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!