3. tammikuuta 2016

Muistoja viime vuodeltaMuistoja vuodelta 2015

Monet ovat hämmästelleet, miten viime vuosi jäi muistoihimme sateisena ja kylmänä, mutta kuvia selatessa synkistelyyn ei ole mitään syytä. 
Kuvia on kertynyt vuoden mittaan aivan hirmuinen määrä, enkä usko olevani ainoa, jolla kuvatiedostojen paisuminen alkaa huolestuttaa. Päätinkin säästää teitä, hyvät lukijani, kuvaähkyltä ja liitän vuosikatsaukseen neljä kollaasia, yhden jokaisesta vuodenajasta. 
 
Keväällä meidän puutarhassa kukkivat tulppaanit ja narsissit. Omenapuut pitivät välivuoden eikä omenoita saatu niin paljoa kuin edellisenä vuonna. Mökkikausi aloitettiin jo toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun jäät lähtivät aikaisin ja saatiin vene vesille.
Kesä alkoi koleana ja järvivesi pysyi viileänä lähes koko kesän. Elokuussa päästiin vihdoin nauttimaan veneilystä ja päätetiin lähteä Ruotsin risteilylle vielä ennen loman loppua. Tomaatitkaan eivät ehtineet kypsyä terassilla, muista viljelyksistä puhumattakaan.Syksyllä käynnistyi pitkään harkinnassa ollut taloremontti. Kotipihalta ei tässä kollaasissa ole yhtään kuvaa, koska kaivinkoneen ja rakennustelineiden jäljiltä pihalta oli vaikea löytää mitään elävää. Upeat säät suosivat, kun olin kuntoutuksessa Siuntion kylpylässä ja kun kävimme työkavereitten kanssa Porkkalanniemessä retkeilemässä.Joulukuussa taloremontti oli siinä vaiheessa, että ulkotyöt jäivät odottamaan kevättä ja siirryttiin sisätiloihin eli olohuoneeseen ja keittiöön. Työt jatkuvat edelleen, mutta jo tässä vaiheessa näyttää lupaavalta. Keittiöstä ja olohuoneesta tulee avara ja valoisa tila, aivan loistava parannus!
 
 

                              Joulutunnelmaa loivat tänäkin vuonna kynttilät, kuusi koristeineen, joulumyyjäiset, kukat ja sokerina pohjalla Pähkinänsärkijä-baletti. Tänään löytyi vielä varastosta iso laatikollinen jouluvaloja ja koristeita, joita ilma tultiin toimeen tänä jouluna. On varmaan syytä miettiä, mitä koristeita laitan talteen ensi vuotta varten, koska kukaan ei huomannut mitään- en edes minä itse!

                                         Lisää taloremontista tulossa lähiaikoina!
                                         
                                              Hyvää alkanutta vuotta Sinulle!
                                              t. Rentukka

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja kollaaseja. Eihän tuo koirasi satu olemaan Autralian terrieri? Äidilläni oli nimittäin aikanaan niitä lapsuudenkodissani useampi kappale. Usko huviksesi, jos jätät joulukoristeet kokonaan pois, se kyllä huomataan.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Kyllä tuo meidän Karvakuono on australianterrieri. Nyt 7 vuotta täyttänyt ukkomies, jonka kanssa aika ei tule pitkäksi. Ihana rotu : )

   Poista
 2. Kivoja muistoja ja kauniita kollaaseja.

  VastaaPoista
 3. Hih ... minä en säästellyt blogini lukijoita, vaan sieltä tulla tupsahti valokuvaähky, kun aloin muistelemaan mennyttä vuotta.
  Kivat kollaasit sait aikaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!