10. tammikuuta 2016

Talven värejä


Meillä pakkaskelit alkoivat Tapaninpäivänä. Lunta satoi ensin vain muutama senttimetri, mutta pakkasmittari alkoi heti painua lähelle -10 astetta.  Ostin joulua ennen uuden jouluruusun. Kukkakauppiaan suosituksesta jätin sen ruukkuun istutettuna pihalle, mutta kun tulin kipeäksi,en muistanut hakea sitä pois pakkasesta ennenkuin kasvi oli umpijäässä. Toivotaan nyt, että saisin sen säilymään kevääseen saakka elossa ja pääsisin istuttamaan sen ulos. Tämän lehdettömän lajikkeen pitäsisi olla kestävämpi kuin se tavallinen jouluruusulajike, sanoi kauppias. Ostopäivänä pihalla oli vielä vihreää.

24.12. 2015


Viikkoa myöhemmin kuvassa näkyy jo talven värit.


Meidän pihan kuvauksellisimpia kohteita on tämä kataja, johon ennen ylettyi laittamaan jouluvalot. Kun aurinko alkaa paistaa joulun jälkeen, ensimmäiset valonsäteet osuvat naapurin puolella kasvavaan koivuun. Kun vertadin tätä ja viime vuotista kuvaa, huomasin harmikseni että iso mänty on alkanut kasvaa vinoon. Sille on jo annettu kaatovaroitus, mikä voi olla pian ajankohtainen, sillä se kallistuu väärään suuntaan eli taloon päin.


Uutta olohuoneen lattiaa.

          Osallistuin Missä neuloimme kerran-blogin Jämälankavillasukkakalenterin villasukkatempaukseen ja tuloksena syntyi aika mukavat pitkät kirjoneulesukat. Joka päivä saatiin ohje uutta raitaa varten. Sukkiin on neulottu mm. silmien väri, veriryhmä, kahvikupin väri ja nimi riimukirjotuksella.  Lanka on Sandnes Sisua, josta neuloin pari vuotta sitten Faded Splenlor Tam mallisen baskerin. Tästä klikkamalla pääset katsomaan millainen tuo hattumalli on. 

Remontti jatkuu taas!
                     
                 Samoilla langoilla on nyt tekeillä uudet sukat. Niin paljon mukavaa neulottavaa se on.

                Tänä vuonna näyttää taas toistuvan viime vuotiset tempaukset ja haasteet. Jos aikaa ja innostusta riittää, osallistun viime vuotiseen tapaan Sytomyssy-keräykseen. Myös toukkapusseja on tulossa, sillä niihin löytyy sopivia lankoja kotoa ja samalla voi osallistua Lankalaihikseen. Tänä vuonna laitoin blogiini myös HelMet-lukuhaasteelle oman sivun. Kaikkiin näihin tempauksiin osallistun rennolla asenteella, enkä aio ottaa niistä stressiä.

Oikein mukavia päiviä neuleitten ja kirjojen parissa!
t. Rentukka

1 kommentti:

  1. Kivoja talvikuvia ja mielettömän hienoja villasukkia. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos vierailisit myös Aurinkokujallakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!